Veelgestelde vragen

Wat wilt u weten?

Alles over verhuur

De voorwaarden en verdere belangrijke informatie voor het huren van een camper vindt u door hier te klikken.

In het hoogseizoen is de minimale huurperiode 7 dagen. Deze periode loopt altijd van vrijdag tot vrijdag. In enkele gevallen, bijvoorbeeld buiten het hoogseizoen om, is het mogelijk om een andere huurperiode te kiezen. Dit dient altijd eerst vooraf overlegd te worden met de verhuurder.

Afhankelijk van de periode en het type camper variëren de prijzen tussen de 895,- en 1350,-. De prijzen per periode en per camper zijn te vinden op de desbetreffende camper pagina’s.

Wij verhuren onze campers kilometervrij, voorzien van een volledige keukeninventaris en tegen een all-in prijs. Het enige wat bij de huurprijs wordt toegevoegd is de waarborgsom van 950,-. Indien wordt voldaan aan de huurvoorwaarden krijgt de huurder die waarborgsom terug bij terugkomst.

De beschikbaarheid van alle campers kunt u bekijken door hier te klikken.

  • Tuinset (4 stoelen + tafel) = 35,- per week
  • Navigatiesysteem met campings en camperplaatsen = 35,- per week
  • Elektrische fiets = 95,- per week
  • Elektrische step = 95,- per week
  • Elektrische fatbike = 95,- per week
  • MiFi kastje = 10,- per huurperiode (exclusief MB kosten)

De waarborgsom bedraagt 950,- en dit is uw eigen risico in geval van schade. Indien u de camper weer inlevert en voldaan is aan de huurvoorwaarden wordt dit bedrag met 7 dagen op uw rekening terug gestort.

De camper is all-risk verzekerd in alle landen van Europa m.u.v. de vooraf door de verzekering en de verhuurder aangemerkte risicogebieden (rampgebieden). De betreffende landen staan op de verzekeringskaart die zich bevindt in de camper. Als verhuurder verzorgen wij geen annuleringsverzekering, het is wel aan te raden deze af te sluiten.

De camper is voorzien van een uitgebreid pechhulp bedrijfslidmaatschap met hulpverleningsmodules zoals wegenwachtservice en vervangend vervoer bij pech in binnen- en buitenland. U hoeft dus geen extra kosten te maken voor het afsluiten van een ANWB verzekering. Meer informatie is te vinden op vhd.nl en in onze huurvoorwaarden.

Het kan altijd voorkomen dat u wegens welke reden dan ook genoodzaakt bent om de camperhuur te annuleren. In alle gevallen zullen wij met u meedenken over de mogelijkheden. Voor de volledige annuleringsvoorwaarden verwijzen wij u graag door naar de huurvoorwaarden.

Na reservering krijgt u een bevestiging per mail met daarin de boekingsinformatie en een betalingslink. 50% van de factuur dient betaald te worden 7 dagen na factuurdatum. De resterende 50% betaald u uiterlijk een maand voor vertrek. De waarborgsom van 950,- kunt u tot één dag voor vertrek overmaken via de link die u in dezelfde mail ontvangt.

Bij enkele van onze campers is het toegestaan om uw huisdier mee te nemen. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden, maar dient wel altijd in overleg met de verhuurder te gebeuren. Informeer bij ons team naar de mogelijkheden en we helpen u graag verder.

Tijdens uw vakantie kunt u uw auto kosteloos stallen op ons terrein.

De inventaris van een huurcamper kunt u zien door hier te klikken.

In sommige landen is het van belang dat u zich registreert voor tolwegen, milieu zones of in bezit bent van een vignet. In alle gevallen is dit de eigen verantwoordelijkheid van de huurder. Hieronder kunt u informatie lezen over de landen Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk. 

Op een aantal wegen in Noorwegen en Zweden wordt tol geheven en betalen kan vaak alleen automatisch via creditcard. Door dit vooraf te regelen, voorkomt huurder extra kosten. Het is daarom belangrijk dat huurder zich voor vertrek registreert. Dat kan eenvoudig door hier te klikken. Let op, huurder heeft hier wel een kenteken van de camper voor nodig. Indien het kenteken nog niet bekend is bij de huurder, dan kan huurder zich ook op een later moment registreren.

Overweegt u om tijdens uw vakantie Zwitserland en/of Oostenrijk te bezoeken? Dan heeft u voor het rijden op de snelweg een zogenaamd ‘autobahnvignet’ nodig. Voor Zwitserland zijn er alleen vignetten met een geldigheid van één jaar te verkrijgen; voor Oostenrijk zijn er verschillende vignetten te koop. Voor alle vignetten geldt dat u ze eenvoudig online kunt bestellen, bijvoorbeeld via de ANWB. Het opgeven van een kenteken is daarbij niet nodig. Op deze pagina vindt u nog meer informatie over een camperreis door Oostenrijk of Zwitserland. 

Indien u tijdens uw vakantie naar Duitsland en/of Frankrijk gaat, is het belangrijk om de milieu sticker te hebben. Zonder deze sticker mag u bepaalde gebieden niet in met de camper, en kunt u hier ook een hoge boete voor krijgen. Voor Frankrijk is het daarnaast ook van belang tol te betalen voor het gebruik van de snelweg. In de meeste gevallen gaat dit via een tolpoortje, maar in sommige gevallen gaat dit automatisch met een Péage en flux libre’ of ‘free-flow toll’ systeem. Dit betekent tolheffing zonder te stoppen, maar registratie via automatische camera’s. De tol is hierdoor onopvallend, maar als je niet binnen 72 uur na gebruik betaalt hebt, riskeer je een boete van €90,- tot €375.-. Registratie gebeurt op basis van kenteken of tolbox.

In alle gevallen, zowel vermelde als niet vermelde landen, is het de verantwoordelijkheid van de huurder om zich hier vooraf goed voor te registreren, en zorg te dragen voor betaling.

Alles over verkoop

U bent bij Como Campers aan het juiste adres voor nieuwe campers van Pilote, Le Voyageur en Across Campers. Indien u liever een occasion camper wilt kopen is dit bij ons ook mogelijk. Voor alle occasions klikt u hier.

Absoluut! Wij zijn gespecialiseerd in de verkoopbemiddeling bij verschillende merken. We helpen u graag bij het verkopen van uw camper waardoor u helemaal ontzorgd wordt van de verkoop. Voor meer informatie over onze verkoopbemiddeling klikt u hier.

Heeft u een camper gezien die u graag wilt aanschaffen, maar twijfelt u over de technische staat? Wij doen graag een uitgebreide aankoopkeuring voor u. Onafhankelijke aankoopkeuringen van occasion campers bij ons op locatie zijn ook mogelijk. Combineer dit bijvoorbeeld met een proefrit in overleg met de verkopende partij. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Dit kan zeker. Wij kunnen ons uitgebreide netwerk gebruiken om voor u op zoek te gaan naar een passende camper. Vraag naar de mogelijkheden en we helpen u graag verder.

Alles over onderhoud

Wij voeren onderhoud uit aan alle merken, zodat u veilig en zorgeloos op pad kunt met uw camper! Wij verzorgen dit onderhoud aan zowel de opbouw als ook het onderstel. Denk bijvoorbeeld aan BOVAG-camper checks en aan vochtmetingen voor de opbouw. Verder zijn we gespecialiseerd in het uitvoeren van APK’s, schadeherstel, reparaties en het inbouwen van diverse accessoires. Voor meer informatie, neem een kijkje in onze werkplaats.

Dit is zeker mogelijk! Voor het aanvragen en bestellen van onderdelen verwijzen wij u graag naar onze onderdelen prijsopgaaf.

Van fietsendragers tot anti-diefstalbeveiliging, van zonnepanelen tot luchtvering, wij zijn gespecialiseerd op het gebied van diverse accessoires. Voor een uitgebreid overzicht met welke accessoires wij u kunnen helpen, neem gerust een kijkje op onze accessoires pagina.

Caravan Salon Düsseldorf 2024

Van zaterdag 31 augustus t/m zondag 8 september vind de jaarlijkse Caravan Salon plaats in Düsseldorf. Kom langs op onze stand in hal 17 en bezichtig de prachtige modellen van de Pilote Group! 

Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen via 033-2454762 of per e-mail met info@comocampers.nl.

Let op: tijdens de gehele beursperiode zijn wij telefonisch, per e-mail en op locatie in Nijkerk beperkt bereikbaar. We hopen hiervoor op uw begrip.